Biscotti su riešutais ir kardamonu

Standartinis

Kai užtikau kalėdinių (meduolinių) biscotti receptą pas Neringą, juos kepiau, kepiau, kepiau… Ir dovanojau, dovanojau, dovanojau… Ir per Kalėdas visi šeimynykščiai gyrė ir gyrė… Nuostabus receptas, kurį labai rekomenduoju išbandyti.

Visgi, Kalėdos jau praėjo… O aš visą laiką vadovaujuosi viena nerašyta taisykle – Kalėdiniai kepiniai – tik Kalėdoms.

Trijų karalių šventei turėjom supaprastintą kalėdinių meduolinių variantą – tarsi pranašą, kad šventės jau pasibaigė.

Reikės:

  1. 2 ¼  stiklinės miltų;
  2. 2 didelių kiaušinių
  3. 2 a. šaukštelių kepimo miltelių
  4. ¼ stiklinės skysto medaus
  5. 1 stiklinė rudo cukraus
  6. 1 stiklinės  smulkintų migdolų
  7. 1 a. šaukštelio cinamono
  8. 2 a. šaukštelių malto kardamono;
  9. 1 apelsino žievelės;

Medų sumaišyti su kardamonu. Jei medus nėra skystas, jį reikia šiek tiek pašildyti, kad suskystėtų. Tuomet į medaus ir prieskonių masę sudėti kiaušinius (jei medų kaitinote, leiskite jam atvėsti) ir viską išmaišyti.

Atskirame dubenyje išmaišyti miltus, kepimo miltelius ir cukrų.

Medaus masę sumaišyti su miltais ir viską gerai išmaišyti. Į šią masę sudėti smulkintus riešutus, apelsino žievelę. Viską išmaišyti. Tešla gaunasi tvirta, šiek tiek limpanti prie rankų.

Gautą masę padalinti į dvi dalis ir iš kiekvienos jų miltuotomis rankomis suformuoti po pailgą, apie 30 cm. kepalėlį. Kepalėlius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti apie 30 min. iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje.

Iškepusius išimti iš orkaitės, šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti  ~ 1 cm. storio riekelėmis. Riekeles sudėti atgal į skardą ir kepti apie 10-15 minučių, priklausomai nuo norimo kietumo. Kuo ilgiau kepsite, tuo biscotti’čiai bus sausesni ir kietesni. Aš paprastai kepu apie 10-12 minučių. Iškeptas riekeles atvėsinti.

Advertisements

2 responses »

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s